Ciecierzyca w zalewie może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania. Ciecierzyca ekologiczna w słoiku daje dużo możliwości kulinarnych. Z samej ciecierzycy możemy zrobić pastę lub czekoladowy krem, natomiast zalewę (aquafaba) można wykorzystać do stworzenia m.in. wegańskiej bezy.
SKŁADNIKI
ciecierzyca*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 532 kJ / 127 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 15,0 g
w tym cukry: 0,4 g
Błonnik: 7,1 g
Białko: 7,1 g
Sól: 0,35 g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.